EXPLORE DANCE FESTIVAL este gandit ca un prilej de intalniri intre artistii romani si straini dar si intre artisti si public. Participarea internationala situeaza festivalul printre evenimentele de marca din regiune.

Editia de anul acesta este pusa sub sloganul ‘Sharing’, care trebuie sa ne trimita cu gandul la comunicarea directa intre artisti si publicul lor, fie prin intermediul spectacolelor de dans contemporan, fie prin intermediul unor workshopuri cu un caracter informal. In cadrul intalnirilor, tuturor celor interesati li se va raspunde curiozitatilor legate de aceasta forma de exprimare artistica, iar scopul final este acela de a initia o intelegere a dansului, inca marginalizat in Romania, asemeni tuturor manifestarilor ce promoveaza arta contemporana.

EXPLORE DANCE FESTIVAL a fost creat pentru un public care devine tot mai numeros si exigent, in fiecare an. De aceea, editia de anul acesta aduce artisti ale caror spectacole au impresionat publicul din intreaga lume. Printre acestea, este asteptat cu mare interes performence-ul '50/50' , al mult apreciatei coregrafe Mette Ingvarsten.

"Nu veti vedea spectacole safe, nu veti fi furati de ganduri in sala de spectacol. Sase zile de spectacole inovatie care sunt experimentate forme noi ale miscarii! Vorbim despre sase zile de Explore Dance in care vom dezbate si vom discuta deschis despre ce si de ce ne place sau nu ne place" , sustin organizatorii, incurajand astfel dezbaterea si analiza artei contemporane.

Vava Stefanescu si Eduard Gabia, deja cunoscuti in peisajul cultural romanesc, sunt prezenti de asemenea, in programul EXPLORE DANCE, cu meditatii si filosofii exprimate prin dans, miscare si muzica.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", "Teatrul Nottara", "Teatrul Metropolis" si "Libraria Carturesti" din Bucuresti. Biletele vor fi puse in vanzare la casele de bilete ale teatrelor sus-mentionate. La Carturesti intrarea este libera.

Festivalul va fi transmis si de TVR Cultural, astfel incat dansul contemporan sa intre in inimile tuturor iubitorilor de arta, chiar daca acestia nu pot veni la spectacolele si intalnirile cu dansatorii si coregrafii invitati la EXPLORE DANCE.

Imagine din spectacolul '50/5