Initiativa legislativa prin care se interzice organizarea de nunti in corturi sau in apropierea imobilelor de locuit, in mediul urban, a fost adoptata ieri in plenul Camerei Deputatilor, cu 188 de voturi "pentru".

Noul text, care modifica Legea pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, interzice organizarea de petreceri si utilizarea de aparatura muzicala de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, in alte amenajari, sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban.

Senatorul PC Marius Marinescu, unul din initiatori, a explicat faptul ca initiativa sa vine in intampinarea "zecilor si sutelor de petitii" primite de la bucurestenii "care nu se pot odihni si munci din cauza chefliilor care petrec in strada zile si nopti cu muzica data la maximum".

La randul sau, presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a tinut sa sublinieze ca grupul liberal va sustine acest proiect de lege. "Consideram ca e o problema reala pe care fiecare dintre noi o gasim in circumscriptiile noastre, in cartierele in care locuim si pe care le reprezentam", a spus Olteanu.Acesta a adaugat ca este "regretabil" faptul ca Parlamentul trebuie sa faca o lege pe aceasta tema si ca legiferarea acestui subiect reprezinta esecul administratiei locale din foarte multe orase.

"Avem foarte multe fantani cantatoare, avem foarte multi bani aruncati pe fereastra si foarte putina capacitate manageriala si putine investitii in politia locala si la fel de putina stiinta de a da reglementari locale. Daca ar fi primari buni, am fi avut o asemenea reglementare in plan local si n-ar mai fi trebuit sa dam o astfel de lege in Parlament", a conchis Olteanu.

Deputatul PSD, Aura Vasile a anuntat ca si grupul PSD va sustine aceasta initiativa legislativa. "Sustin ceea ce a prezentat dl. presedinte Bogdan Olteanu pentru ca tot ceea ce a spus este documentat si adevarat", a precizat deputatul PSD. Si PRM va vota in favoarea initiativei senatorului Marinescu, a declarat deputatul Adrian Moisoiu, care a subliniat ca PRM a atras mereu atentia asupra actelor de huliganism si tulburare a ordinii publice.

Modificarea facuta la Legea pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a trecut si de Senat in martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.