Camera Deputatilor, for decizional, a decis, sa adauge la lista sarbatorilor legale si prima si a doua zi de Rusalii, respingand o cerere de reexaminare a Codului Muncii trimisa de presedintele Basescu, potrivit NewsIn.
Deputatii au votat respingerea cererii lui presedintelui Traian Basescu cu 207 voturi favorabile si doua abtineri, modificarea legii mergand la promulgare. Anterior, Senatul decisese in iunie respingerea cererii de reexaminare a sefului statului, prin care acesta solicita ca si ziua de Sfanta Maria sa fie sarbatoare legala. Cererea de reexaminare a presedintelui nu critica explicit introducerea ca zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza si a celor doua zile de Rusalii, ci arata ca este necesara, "pentru pastrarea coerentei legislative in acest domeniu", ca si ziua de 15 august, Ziua Adormirii Maicii Domnului, sa fie declarata sarbatoare legala. Motivul invocat insa in cererea de reexaminare este ca si ziua de Sfanta Maria ar trebui declarata de sarbatoare legala, seful statului cerand Parlamentului sa modifice legea in acest sens, tinand cont de faptul ca romanii "beneficiaza de cele mai putine zile de sarbatoare legala cu insemnatate spirituala".

Rusaliile (Pogorarea Sfantului Duh) sunt sarbatorite, duminica, la 50 de zile dupa Pasti si comemoreaza coborarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Christos. Romania este printre tarile europene cu un numar mic de zile de sarbatori legale, campioane la acest capitol fiind Italia sau Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.