Patru persoane, trei bucuresteni si un ilfovean, sunt cercetate de politisti pentru mai multe infractiuni rezultate in urma unor tranzactii ilegale cu hormoni de crestere, a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan

Potrivit lui Ciocan, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Capitalei verifica modul in care au fost realizate mai multe tranzactii cu flacoane de genotropin - hormoni de crestere - substanta interzisa de Agentia Nationala Antidopind pentru anii 2007 si 2008.

Tranzactiile au fost realizate intre mai multe societati comerciale din Bucuresti.

Primele verificari arata ca societatea Dunca SRL a achizitionat peste 5000 de flacoane de genotropin pentru care administratorul firmei, Florin Dunca, a emis mai multe bilete la ordin fara a avea acoperire. Tranzactiile, potrivit actelor retinute de politisti pentru cercetari, au fost efectuate in perioada iulie - decembrie 2007, iar societatea Dunca SRL nu are niciun fel de aviz din partea Ministerului Sanatatii pentru a comercializa astfel de produse.

Alte trei persoane, reprezentantii societatii care produce genotropin si reprezentantul unei societati care a intermediat tranzactiile, sunt cercetate pentru abuz in serviciu, intrucat nu au verificat daca societatea Dunca SRL are dreptul de a comercializa hormoni de crestere.

Genotropin este un medicament recomandat de medici pentru anumite afectiuni, insa este folosit si de sportivi ca anabolizant.

De asemenea, politistii bucuresteni incearca sa stabileasca daca Dunca SRL a vandut acest medicament unor persoane care l-au folosit ca tratament sau unor sportivi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.