Peste 800 dintre cei care conduc motociclete, motoscutere sau mopede au fost implicati in accidente de circulatie de la inceputul anului
Capitala este in topul oraselor din Romania in care si-au pierdut viata sau au avut de suferit motociclistii. Acestora li se adauga cei care circula cu motoscuterele sau mopedele, vehicule la moda in ultimii ani pentru ca nu necesita permis de conducere. O statistica a Politiei Capitalei arata ca, in fiecare luna, peste o suta de persoane care au circulat pe doua roti au avut de suferit si cel putin un om si-a pierdut viata. Astfel, din statistica pentru perioada ianuarie - septembrie 2008, reiese ca au avut loc 815 accidente, in urma carora 12 persoane au murit, 214 au fost grav ranite si alte 696 ranite usor.

Un fapt grav subliniat de Politia Capitalei este ca, in peste jumatate dintre cazurile inregistrate anul acesta, adica 413, au fost implicati cei care fac parte din noua generatie de vitezomani pe doua roti: conducatorii de mopede. Numai in luna septembrie s-au produs 118 accidente soldate cu doi morti, 29 raniti grav si 100 raniti usor. Politistii atrag atentia asupra faptului ca, desi numarul vehiculelor cu motor pe doua roti este vizibil mai mic in aceasta perioada a anului, se inregistreaza in continuare accidente cu urmari grave.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.