Expertii vor finaliza, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sapaturile arheologice pe strazile Gabroveni si Lipscani. Primaria Capitalei va decide, in curand, care sunt urmatoarele strazi pe care se va interveni pentru cautarea altor vestigii.

In aceste zile, echipele de muncitori coordonate de expertii arheologi sunt concentrate pe str. Lipscani pentru a scoate la iveala vestigii istorice. In fata Bancii Nationale s-au gasit pivnitele Hanului serban Voda, doua dintre ele fiind perfect pastrate.

Fragmentele de fresca provin din secolul al XVII-lea. "Vrem ca pana la sfarsitul lunii noiembrie 2008 operatiunile pe str. Lipscani sa fie inchise, pentru a respecta intru totul cerintele beneficiarului - respectiv, Primaria Capitalei -, care a dorit ca pana la venirea iernii sa inchidem santierul pe Lipsani si Gabroveni", ne-a declarat dl Gheorghe Manucu Adamesteanu, seful Sectiei de Arheologie din cadrul Muzeului Municipiului Bucuresti. In cazul strazii Gabroveni, lucrarile arheologice sunt deja incheiate, printre cele mai importante descoperiri numarandu-se o fortificatie din lemn din anul 1540, cea mai veche de pe raza Bucurestiului.