Inlocuirea lui Adomnitei este un avertisment pentru secretarii de stat din Ministerul Educatiei care au gestionat defectuos relatia cu Parlamentul, ceea ce a dus la aprobarea Legii de crestere a salariilor profesorilor cu 50%, a avertizat premierul, potrivit purtatorului sau de cuvant.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a precizat ca premierul Tariceanu a luat decizia demiterii lui Adomnitei pentru ca Ministerul Educatiei (MEdC) nu a sustinut "indeajuns" punctul de vedere al Guvernului, Executivul nefiind de acord cu majorarea salariilor profesorilor cu 50%, relateaza NewsIn

Mai mult, MEdC nu a sustinut nici punctul de vedere pe care Ministerul de Finante l-a trimis Parlamentului atunci cand proiectul de Lege era discutat in comisiile parlamentare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a demis marti pe ministrul Educatiei Cristian Adomnitei si i-a propus lui Anton Anton, presedintele Autoritatii de Cercetare, sa preia portofoliul. Premierul a semnat decizia de eliberare din functie pe care o va trimite la Cotroceni in cursul zilei de marti, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Camelia Spataru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.