Trei generali SRI in rezerva, Ioan Popescu, Ionel Marin si Dumitru Zamfir, sunt cercetati de procurorii DNA dupa ce ar fi obtinut, prin fals case de la RAAPPS, sustin surse judiciare, citate de NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, in perioada cand detineau functii in serviciul secret, cei trei ar fi declarat in fals ca nu detin locuinte, drept pentru care au obtinut case de protocol de la RAAPPS.

Ei nu aveau acest drept pentru simplul fapt ca nu erau demnitari, sustin sursele citate. Generalii au transformat, apoi, locuintele de protocol in locuinte de serviciu pentru angajatii SRI. Fara a respecta niciun criteriu privind acordarea locuintelor de serviciu, cei trei si-au atribuit casele si le-au cumparat la preturi subevaluate. Ulterior, generalii si-au instrainat proprietatile unor cunostinte sau rude.

De altfel, generalul Gioni Popescu a fost, luni, la DNA, insa a iesit pe alta poarta, pentru a evita ziaristii care-l asteptau pentru a afla mai multe detalii despre dosarul in care este cercetat.

In cazul sau, in 2005, anul cand Lucia Popescu, sotia generalului, a parasit functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, familia Popescu nu detinea nicio casa de locuit. Conform declaratiei de avere a acesteia, Gioni Popescu avea trei terenuri in Valcea si unul de 28000 metri patrati in comuna Gruiu, judetul Ilfov. In Gruiu, fostul director adjunct de la SRI si-a construit o microferma unde creste vaci si oi. In plus, Popescu cultiva ciuperci.

Gioni Popescu a detinut functia de adjunct al directorului SRI intre 2002 si 2005. El a fost eliberat din functie si trecut in rezerva in 2005.

Gioni Popescu a fost cercetat alaturi de fostul sef SRI, Virgil Magureanu, de catre procurorul Samoila Joarza, denumit generalul NUP. In 8 mai 2000, Joarza a dispus neinceperea urmaririi penale cu privire la Magureanu si la generalul Gioni Popescu, fost sef al Directiei Logistica din SRI, intrucat cei doi nu ar fi comis fapte penale in legatura cu lucrarile executate in satul Giurtelecul Hododului - Sala, acestia fiind acuzati de “ridicare ilegala” a unei anexe gospodaresti.

Ionel Marin a fost adjunctul directorului SRI, Radu Timofte, din 2001. El a fost trecut in rezerva in iulie 2007 de catre presedintele Traian Basescu.

Dumitru Ion Zamfir a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informatii la data de 23 septembrie 1997. El a fost trecut in rezerva in vara anului acesta de catre presedintele Traian Basescu, dar apare in continuare ca adjunct SRI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.