Un tanar in varsta de 21 de ani pe numele caruia autoritatile spaniole au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infractiuni de trafic de persoane, a fost retinut, marti, de Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, informeaza NewsIn.

Codrut Ionut Rizea a plecat in Spania in anul 2007, impreuna cu parintii si mai multe rude si, potrivit anchetatorilor, in scurt timp a reusit sa puna bazele unei grupari de trafic de persoane, in retea fiind implicati si cativa cetateni spanioli, transmite corespondentul NewsIn.

In urma cu cateva luni, politistii din Barcelona au declansat o ampla ancheta in urma careia a reiesit ca tanarul din Pitesti, impreuna cu ceilalti proxeneti, racolau fete din Romania, unele minore, dar si tinere de alte nationalitati aflate la munca in Spania si le exploatau sexual.

Autoritatile spaniole au retinut, in urma cu cateva saptamani, mai multe persoane, insa tanarul de 21 de ani a reusit sa fuga si sa se intoarca din tara. El a fost reperat de ofiterii BCCO Pitesti, care l-au filat timp de cateva zile si, marti, l-au prins intr-o locatie din oras, unde mergea sa-si viziteze o ruda.

Retinut pe baza de ordonanta de 24 de ore, tanarul urmeaza sa fie prezentat Curtii de Apel Pitesti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Formalitatile de extradare urmeaza sa fie finalizate in circa doua-trei saptamani, urmand ca pitesteanul sa fie preluat de o echipa de politisti spanioli si sa fie judecat la Barcelona. Pentru infractiunea de trafic de persoane legea spaniola prevede o pedeapsa de pana la 18 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.