Cadrele didactice afiliate Federatiei Spiru Haret, FSLI si Alma Mater au anuntat ca vor organiza un miting in Capitala, in cursul saptamanii viitoare, profesorii fiind dispusi, totodata, sa declanseze greva generala daca salariile din invatamant nu vor creste cu 50%, relateaza NewsIn.

Profesorii spun ca aceasta majorare s-ar traduce in termeni reali cu o crestere a salariilor de doar 20%, care ar fi suportabila de catre bugetul de stat.

In prezent, aproape 10.000 de sindicalisti apartinand Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania (CNSLR) Fratia, Blocului National Sindical (BNS), Cartel Alfa si Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) participa la mitingul organizat in Piata Constitutiei, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente. Numarul protestatarilor este estimat sa creasca dupa 12:30 la 20.000 de participanti.

Profesorii sunt nemultumiti ca salariile lor reprezinta doar 25% din media salariilor din justitie.

Sindicalistii din administratie au anuntat ca vor declansa o greva de avertisment, joi dimineata de la 8 la 10, urmata de o greva generala pe 16 octombrie, daca guvernantii nu le vor aproba cresterile salariale solicitate.

Cererile sindicatelor bugetarilor survin dupa ce Parlamentul a votat, saptamana trecuta, majorarea cu 50% a salariilor din invatamant, contestata de Guvern la Curtea Constitutionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.