Festivalul va avea loc in perioada 12-19 octombrie si va readuce in atentia publicului sonoritati pastrate din epocile medievala, renascentista si baroca, informeaza organizatorii evenimentului

Pe langa genurile erudite apartinand acestor perioade premergatoare Clasicismului muzical, in cadrul Festivalului veti putea asculta, de asemenea, concerte de muzica bizantina.

Artistii invitati din Germania, Ungaria si Romania sunt specializati in tehnica interpretativa a muzicii vechi intr-o maniera autentica si pe instrumente istorice sau replici ale acestor instrumente lauta, orga, clavecin; instrumente de suflat din perioada Renasterii muzicale si a Barocului muzical: blockflöte, trompeta si flauto traverso.

Pe parcursul celor opt zile de Festival, concertele vor fi gazduite de Ateneul Roman, Teatrul Odeon, Palatul Sutu, Biserica Domnita Balasa, Biserica Anglicana si Universitatea Nationala de Muzica.
In paralel cu Festivalul de Muzica Veche Bucuresti 2008, in perioada 17-19 octombrie, se va desfasura, in incinta Palatului Sutu Targul de Muzica Veche Bucuresti un eveniment international ce reuneste constructori de instrumente vechi, publicatii, edituri, muzicieni.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti va fi deschis duminica, 12 octombrie, cu un Concert de Muzica Baroca -"L'entretien des muses" al Ansamblului Baroc "Transilvania" (Cluj), care va avea loc la Biserica Anglicana, de la ora 18.00.

Luni, la Teatrul Odeon, de la ora 19.00, va avea loc Concertul la Trei Clavecine - "Johann Sebastian Bach si fiii sai", interpretat de Fernanda Romila, Roxana Neacsu Raluca Enea (Bucuresti).

Marti, la Biserica Anglicana, de la ora 19.00, va avea loc Concertul de Orga si Clavecin - "Forme si Timp", Incursiune in lumea suitei baroce, interpretat de Irina Nastase si Vlad Nastase (Bucuresti).

Miercuri, 15 octombrie, de la ora 19.00, va avea loc, la Biserica Domnita Balasa, Concertul de Muzica Bizantina - "Neamurile toate te fericesc pe tine", interpretat de Grupul psaltic "Nectarie Protopsaltul" (Bucuresti).

Joi, de la ora 19.00, la Sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica, se va sustine Recitalul de Orga- "Jean-Sébastien Bach si muzica franceza", interpretat de Dan Racoveanu (Bucuresti).

Vineri, de la ora 12.00, va avea loc Deschiderea Targului de Muzica Veche Bucuresti, la Palatul Sutu, iar la ora 19.00, la Centrul Cultural al Republicii Ungare, se va sustine Concertul de Muzica Medievala - "Bourdonaria", interpretat de formatia "Bourdon Trió" (Budapesta).

Sambata, 18 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Sutu, se va sustine Concertul de Muzica Veche Romaneasca - "Bazar", in interpretarea formatiei "Trei Parale" (Bucuresti), iar duminica, la Ateneul Roman, de la ora 19.00, va avea loc Concertul de Muzica Baroca - "The Trumpet shall sound", interpretat de formatia "Baroque Trumpet Ensemble" (Berlin).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.