Sase contrabandisti de tigari au fost retinuti de politistii de frontiera maramureseni dupa ce au transportat ilegal 75.000 de pachete de tigari, in valoare de aproape 100.000 de euro, actiunea de contrabanda fiind semnalata pe varful Stogu din Muntii Maramuresului, la o altitudine de 1.700 metri, informeaza NewsIn.

Coordonatorul grupului infractional era patronul unei societati comerciale de exploatare forestiera.

"Politistii de frontiera maramureseni au retinut in flagrant sase contrabandisti care trecusera ilegal peste frontiera 75.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la aproximativ 100.000 de euro. Actiunea de contrabanda s-a produs in imediata apropiere a frontierei de stat, pe varful Stogu din Muntii Maramuresului, la o altitudine de 1700 metri", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures, Iulia Utan.

Patru dintre contrabandisti sunt din Sighetu Marmatiei, iar doi dintre ei din Poienile de Sub Munte. "Din declaratiile celor in cauza a rezultat ca M. Ioan este coordonatorul grupului, acesta fiind si detinatorul unei societati comerciale care se ocupa cu exploatarea forestiera pe raza localitatii Poienile de sub Munte", a mai spus purtatorul de cuvant al IJPF Maramures.

Potrivit Politiei, aceasta este al doilea caz de contrabanda inregistrat la frontiera de stat din Maramures in decurs de doar 24 de ore. Sambata au fost retinuti alti doi contrabandisti de tigari ucrainieni care transportau 25.000 de pachete de tigari. In urma celor doua cazuri de contrabanda au fost confiscate 100.000 de pachete de tigari, in valoare de peste 130.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.