Noul model de permis auto va fi editat de autoritati incepand de astazi in judetul Teleorman, iar pana la 1 decembrie toate serviciile de profil din tara vor elibera astfel de documente, a anuntat, intr-o conferinta de presa, seful Directiei Regim permise si Inmatriculari, Mihai Stancu.
Noul model de permis isi pastreaza forma veche, insa este realizat conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, iar datele si fotografia sunt gravate cu laser, informeaza NewsIn. Potrivit chestorului Mihai Stancu, permisul european de conducere este foarte greu de falsificat, intrucat prezinta o serie de elemente de siguranta, lizibile doar in anumite conditii. De asemenea, actul prezinta o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite restrictii, cum ar fi cutia automata sau manuala.

Mihai Stancu a declarat ca noul permis nu costa mai mult decat cel eliberat in momentul de fata si ca, de la 1 ianuarie 2009, va ajunge la posesor prin servicii de curierat rapid. De asemenea, nici serviciile de curierat nu vor impune costuri suplimemtare din partea solicitantilor, a subliniat Mihai Stancu.

Permisele vechi care expira in aceasta perioada vor fi schimbate cu noul model, incepand chiar de luni, in Teleorman. "Pentru inceput, sistemul va fi testat pe judetul Teleorman, urmand ca de saptamana viitoare, in fiecare zi sau o data la 2 zile, sa intre si in celelate judete, astfel incat el sa fie functionabil in toate tara. In Capitala, prognozam ca vor fi eliberate incepand cu 1 noiembrie", a declarat oficialul.

De luni, a precizat Stancu, vor fi eliberate si primele certificate de inmatriculate a autovehiculelor la standard european. Noul tip de act are mai putine date decat cel eliberat in momentul de fata, insa include data primei inmatriculari si date referitoare la titularul autovehiculului si un cod de omologare comunitara. Aparatura pentru emiterea acestor acte permite editarea a 1200 permise de conducere pe ora si a 500 de certificate de inmatriculare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.