200 de milioane de metri cubi de apa continua sa acopere gospodarii, mii de hectare, sosele si cai ferate in zona de vest a tarii. Executivul, pus in fata unor probleme pe care s-a dovedit incapabil sa le gestioneze, nu a gasit solutiile necesare iesirii din criza. Cele 17 pompe trimise in ajutor de Ungaria, precum si spargerea barajului de la Voevodina facuta de catre sarbi sunt singurele elemente capabile sa evacueze cantitatea imensa de apa din zona joasa a Timisului. Patru ministri au declarat ca doua pompe trag apa din zona inundata.

Autoritatile au spart digul de la Sulina, prin realizarea unei brese controlate pentru ca orasul s-a aflat in ultimele zile intr-un real pericol de inundare. Apa Dunarii a ajuns ieri la un punct critic. Situatia pe ansamblul intregii tari se prezinta astfel: 3.543 de persoane evacuate, 4.828 de case avariate, 654 de case distruse in intregime, 8.889 de anexe gospodaresti avariate, 127.954 de hectare inundate sau afectate, 75 de obiective social-economice avariate, 62 km de sosea si 83 de strazi distruse si o conducta magistrala de gaz metan rupta. Pagubele, dupa un calcul facut de autoritati, se ridica la 150 milioane de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.