Retrospectiva debuteaza vineri, 3 octombrie 2008, la orele 12:00, cu proiectia scurtmetrajelor romanesti aflate in competitie anul acesta si se incheie duminica, 5 octombrie 2008, orele 19:00, cu Seara de Gala, cand va fi proiectat filmul "Lumina tacuta", in regia mexicanului Carlos Reygadas, castigatorul Trofeului Anonimul 2008.

In programul retrospectivei figureaza filmele "Boogie" de Radu Muntean (premiul pentru regie), "Oul" de Semih Kaplanoglu, Turcia (premiul pentru imagine), "Valul" in regia lui Dennis Gansel, Germania (premiul publicului), dar si o parte din programul "Actori in spatele camerei" cu filmele semnate de Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes si Gael Garcia Bernal.

Filmul "Un barbat urmareste o femeie", regizat de 7 tineri regizori romani (Alexandru Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu, Ivo Baru, Catalin Leescu, Paul Manolescu, Paul Sorin Damian si Gabriel Achim), va fi si el proiectat in fata publicului de la Cinema Studio din Bucuresti.

Elevii si studentii au acces gratuit la eveniment, in limita locurilor disponibile. Festivalul este organizat de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.