Compania "Liviu Rebreanu" a Teatrului National din Targu Mures va pune in scena piesa "Sexpir – opere complete (pe scurt!)" de Adam Long, Daniel Singer si Jess Winfield, cu care spera sa intre in Guiness Book intrucat actorii incearca sa joace integrala shakespeariana in doar doua ore si 7 minute.

Piesa este a doua premiera a acestei stagiuni si spectacolul va avea loc in 11 octombrie in Sala Mica a Nationalului, relateaza NewsIn. Regizorul Petre Bokor a declarat ca punerea in scena a piesei este o mare provocare. "Are trei barbati in distributie, pe Csaba Ciugulitu, Rares Budielanu si Dan Radulescu si se numeste "Sexpir – opere complete (pe scurt!)" pentru ca aceasta trupa de trei actori isi propune sa prezinte toate cele 37 de capodopere shakespeariene, "Integrala shakespeare" in doua ore de spectacol. E o incercare care se vrea candidata la recodul Guiness Book”, a spus regizorul.

Acesta a adaugat ca artisti din alte tari au incercat, la randul lor, sa doboare recordul. "Nu va ascund faptul ca suntem intr-o competitie foarte stransa pentru ca recordul de viteza al Integralei shakespeariene a fost deja de doua ori in concurs. A fost o trupa senegaleza care traieste la Paris si care a incercat acest record, dar nu a fost omologat din cauza faptului ca au gasit-o pe interpreta Julietei dopata (a iesit pozitiv testul de steroizi). Asa ca recordul acela nu a fost omologat. In schimb, exista un alt record, care insa se refera numai la "Romeo si Julieta”, stabilit de o trupa din Germania care a jucat piesa intre doua statii de tramvai, in patru minute”, a explicat regizorul.

Actorii din Targu Mures si-au propus sa joace integrala shakespeariana in doua ore si sapte minute. Regizorul spune ca alte trupe au incercat acelasi lucru in cinci zile si sapte nopti. „Asa ca va dati seama ce tari suntem noi", a conchis Bokor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.