Edilii Capitalei vor sa scape orasul de o parte dintre cei 30.000 de caini fara stapan, prin organizarea unui eveniment de adoptii, sambata, in Parcul Tineretului.
Evenimentul de adoptie gratuita a cainilor vagabonzi se va defasura cu ocazia Zilei Internationale a Animalelor, prin Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA), in parteneriat cu asociatiile neguvernamentale de profil.

Adoptiile vor putea fi facute pe platoul din spatele Palatului Copiilor, intre orele 08.00 si 18.00, in cadrul programului "Un stapan pentru fiecare caine", pentru a a responsabiliza bucurestenii in legatura cu necesitatea sterilizarii tuturor animalelor de pe strazi, in vederea asigurarii unui mediu de viata sanatos.
Zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini, potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitala. Societatea civila estimeaza ca, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini fara stapan, concentrati in special in zona pietelor si a aglomerarilor de blocuri din cartiere.

"Numarul cainilor vagabonzi a crescut foarte mult anul acesta, dupa ce a fost adoptata Legea nr. 9 din 2008, care ne permite sa eutanasiem doar cainii bolnavi incurabil. Pana anul trecut, am tinut sub control fenomenul cainilor fara stapan si chiar am inregistrat o scadere a reclamatiilor legate de acestia", a precizat, pentru NewsIn, directorul ASA, Simona Panaitescu.

Pana la intrarea in vigoare a Legii 9/2008, era permisa eutanasierea tuturor patrupedele care nu erau adoptate. In prezent, insa, rolul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA) se rezuma, teroretic, la strangerea cainilor, sterilizarea si oferirea lor pentru adoptie. "Din pacate, cererile pentru astfel de adoptii sunt, practic, inexistente. In cele doua adaposturi avem 500 caini, pe care ii vom steriliza. Alti 350 au fost deja sterilizati si sunt oferiti pentru adoptie, dar nu pare nimeni interesat de ei", mai spune directorul ASA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.