"Lectura in sarbatoare" propune un program de expozitii, intalniri cu scriitorii, conferinte si mese rotunde, unde vor participa nume importante din domeniu precum Gabriela Adamesteanu, Marie-Christine d'Welles, Alexandru Calinescu, Dumitru Crudu, Dan Lungu, Doris Mironescu, Antonio Patras, Bogdan Cretu, Louis Monier, Jean-Marc Vasseur, Hisashi Mizuno, Marina Muresanu-Ionescu, Magda Ciopraga.

Astfel, in ziua de joi, 2 octombrie 2008, ora 17.00, Centrul Cultural Francez din Iasi va gazdui masa rotunda cu numele "In cautarea scriitorilor europeni...", avandu-i ca invitati pe Gabriela Adamesteanu, Marie-Christine d'Welles (Franta), Dumitru Crudu (Republica Moldova) si Dan Lungu (Romania). Discutia se va continua la orele 19:00 cu vernisajul expozitiei de fotografie "L'Oeil des lettres — Portraits d'écrivains européens", in prezenta autorului, fotograful francez Louis Monier, care prezinta portretele cunoscutilor oameni de litere: Cioran, Ionesco, Eliade.

Vineri, 3 octombrie 2008, la Centrul Cultural Francez din Iasi, ora 17.00, va avea loc conferinta "Profesiunea de scriitor, de la autobiografie la roman", urmata de o intalnire-dialog cu scriitori si critici literari din Franta.
Miercuri, 22 octombrie, ora 18.00, tot la Centrul Cultural Francez, Hisashi Mizuno, profesor la Universitatea din Kwansei Gakuin, Japonia, va sustine o conferinta cu tema: "Poezia si muzica in Sylvie de Gérard de Nerval".