"Vrem burse mai mari si locuri in camine, pentru ca nu putem face performanta fara conditii de invatat. Daca s-au gasit resurse financiare pentru alte domenii, trebuie sa se gaseasca si pentru noi", a declarat, cu aceasta ocazie, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Gabriel Petrea.

Protestul a fost initiat de UNSR si Uniunea Studentilor din Romania (USR), care au anuntat ca, daca actiunile nu vor avea niciun rezultat, se va declansa greva generala.

"Acest protest a fost unul spontan, insa vom cere Primariei Capitalei autorizatie pentru organizarea unor actiuni mai ample. Daca nu vom fi ascultati, saptamana viitoare vom face greva in fata guvernului. Deocamdata, vrem sa aratam ca suntem solidari si ca vorbim serios", a precizat liderul USR, George Paduraru.

Protestatarii s-au adunat in fata ministerului "sa invete", asezati pe scaune si cu carti in brate, si au afisat pancarte pe care scria "Vrem sa invatam mai bine, deci vrem burse si camine".

Potrivit Ministerului Educatiei, anul acesta, deficitul de locuri in caminele studentesti este de 55.000 de locuri, cu 20.000 mai mult decat anul trecut.

Un loc in caminele studentesti costa, in complexul Regie, de pilda, 100 de lei pe luna, adica mai putin de 28 de euro. Pe piata imobiliara, pretul de inchiriere a garsoniere confort II in zonele marginase ale Capitalei este de cel putin 250 de euro pe luna, in timp ce o camera intr-un apartament costa minimum 100 de euro.

In prezent, bursele studentilor sunt, in medie, de 250 de lei, pentru bursele de studiu si 150 pentru bursele sociale.