Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spune ca nu poate continua demolarea teraselor din Herastrau, pentru ca patronii acestora au cumparat terenul cu acte in regula de la Administratia Parcurilor, iar autorizatiile de construire le-au fost date de "primari care sunt inca in functie", relateaza NewsIn.

In sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Oprescu a facut referire, implicit, la primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, in a carui zona administrativa se afla parcul Herastrau. Potrivit primarului general, demolarile din Herastrau s-au oprit la constructiile ale caror proprietari au cumparat terenul aferent de la Administratia Lacuri, Parcurilor si Agrement Bucuresti (ALPAB) si au obtinut, ulterior, autorizatie de construire de la primaria de sector.

"Demolarile din parcul Herastrau au vizat toate constructiile care nu aveau acte in regula. Cele ramase au terenuri cumparate, in intervalele 1995-1999, 2001-2003, 2005-2006, de la Adminstratia Parcurilor, iar autorizatiile de construire au fost semnate de primari din randul carora unii sunt inca in functie", a afirmat Oprescu.

Solicitat de NewsIn sa comenteze afirmatiile lui Oprescu si sa precizeze daca a eliberat autorizatii de construire pentru vreuna dintre terasele care functioneaza, inca, in Herastrau, Andrei Chiliman nu a oferit niciun raspuns. El conduce sectorul 1 din anul 2004 si se afla la al doilea mandat.

Intre constructiile ocolite de demolari se numara si cunoscutul local Casa di David, unde iau masa, ocazional, mai multi politicieni si demnitari, intre care si premierul Calin Popescu Tariceanu, seful lui Chiliman pe linie de partid.

Primaria Capitalei a inceput sa demoleze constructiile neautorizate din parcul Herastrau la inceputul lunii iulie. Prima constructie vizata de actiunea municipalitatii - terase, spatii comerciale, un teren sintetic de fotbal si alei de beton - ocupa 1.900 de metri patrati si apartinea firmei SC Orhideea Com Tur SRL.

Potrivit primariei, firma a obtinut dreptul de folosinta si administrare pentru o suprafata totala de 2.710 mp, din care 2.070 de metri patrati spatiu verde, in baza unui contract de inchiriere semnat in 1999 si a expirat in 2004. Edilii spun ca administratorul societatii nu a respectat intelegerea, transformand spatiul verde in terase si alte constructii.

Demolarile au continuat cu terasa "La Fitze", dupa care Oprescu a dat unda verde pentru desfiintarea constructiilor fara autorizatie de pe pontonul "Debarcader Scanteia", care constau dintr-un bar din lemn, bucatarie, vestiar si mobilier terasa. Primarul general a semnat si dispozitia prin care a fost desfiintata o terasa betonata de 100 metri patrati, de pe Aleea Roata Mare, tot din parcul Herastrau.

In ultimele 10 zile, demolarile s-au mutat in parcul Tineretului, unde au fost vizate, de asemenea, constructiile neautorizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.