Cinci tineri care fabricau bancnote de cate 100 de lei pe care apoi le plasau pe piata au fost arestati preventiv, luni, la Timisoara, pentru 29 de zile, transmite corespondentul NewsIn.

Tinerii erau urmariti de la inceputul lunii iulie de catre ofiteri ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Timisoara (BCCOA), dupa ce au fost inregistrate mai multe cazuri de plasare de bancnote contrafacute de 100 de lei. Monitorizarea activitatilor infractionale a inceput sub supravegherea procurorului. Opt persoane specializate in contrafacerea si plasarea de moneda contrafacuta, membri au unui grup infractional organizat, au fost identificate.

Ofiterii BCCOA si procurorii DIICOT au descoperit intr-un apartament din Timisoara cum se fabricau bancnotele, aproximativ o suta de bucati fiind plasate, deja, in toata tara.

In momentul in care mascatii de la trupele speciale au intervenit in apartamentul din Timisoara, doi tineri - un baiat de 23 de ani si o fata de 19 ani - specialisti IT, apucasera sa termine de tiparit 500 de bancnote, altele 2.000 fiind in imprimanta.

Computerele, stocurile de hartie si imprimante laser de ultima generatie au fost ridicate de politisti din locuinta.

“Procurorul de caz a dispus retinerea pe 24 de ore a opt suspecti, fiind pusa in miscare actiunea penala pentru comiterea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, contrafacere si punere in circulatie de moneda contrafacuta. La data de 28 septembrie, au fost prezentati Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva cinci inculpati, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 zile, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si contrafacere, detinere si punere in circulatie de moneda nationala falsificata, pentru doi dintre ei, iar pentru ceilati trei pentru savarsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat si detinere si punere in circulatie de moneda nationala falsificata”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni, de catre Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara.

Potrivit documentului, falsificatorii decupau partea transparenta a bancnotelor si, cu ajutorul unui tus special, tipareau imprimeurile pe bancnota falsificata. Falsificatorii risca intre 3 si 12 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.