Trei ofiteri SRI au fost trimisi in judecata, luni, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, pentru divulgare de secrete care pun in pericol siguranta statului, informeaza un comunicat al DIICOT, postat pe site-ul institutiei.

Potrivit comunicatului, cei trei ofiteri trimisi in judecata in stare de libertate sunt: locotent colonelul (r) Marius Eugen Soare, capitanul (r) Radu Adrian Ovidiu si maiorul (r) Romica Cernica.

"In sarcina acestora, s-a retinut ca in perioada 2004 – 2006, in calitate de cadre militare in cadrul SRI – sectia judeteana Prahova, au divulgat date si informatii clasificate ca „secret de stat”, pe care le-au cunoscut in virtutea atributiilor profesionale, cu consecinte directe asupra activitatii SRI in domeniul sigurantei nationale, fapte care au fost de natura sa puna in pericol siguranta statului", se arata in comunicatul DIICOT.

In plus, informatiile divulgate de ofiterii SRI ar fi fost publicate in mai multe articole aparute in publicatii centrale si locale si contineau aspecte tehnice din activitatea serviciului, structura organizatorica a SRI Prahova, actiunile aflate in curs de derulare si prioritatile investigative ale acestei unitati, care o data dezvaluite au pus in pericol siguranta statului.

Cauza a fost inaintata spre competenta solutionare Curtii de Apel Alba Iulia, se mai arata in comunicatul DIICOT.

De altfel, in data de 31 martie 2006, Serviciul Roman de Informatii informase printr-un comunicat ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare, cu privire la faptul ca lt.col Eugen Marius Soare, cadru militar activ in structura Sectiei Judetene de Informatii Prahova si cpt.(r) Adrian Radu Ovidiu, au divulgat secrete care pericliteaza siguranta statului, reaminteste NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.