Doina Cornea a fost transferata luni la Sectia de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unde va urma un tratament de recuperare, in urma atacului cerebral suferit in data de 10 septembrie, care a lasat-o paralizata pe partea dreapta, informeaza NewsIn.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unde Cornea a fost internata pana luni, a declarat ca evolutia pacientei a fost „net favorabila” si ca ea a inceput inca de saptamana trecuta kinetoterapia.

Doina Cornea mai are o hemipareza dreapta, ceea ce inseamna ca are un anume grad de paralizie la mana si piciorul drept, insa se poate sprjini putin pe ele.

Directorul medical al Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca, Emil Bogdan, a declarat pentru NewsIn ca Doina Cornea a fost internata intr-un salon, unde se afla singura si ca a cerut ca medicii sa nu dea detalii presei despre starea sa de sanatate. „Este la fel de draguta ca intotdeauna, este prezenta, tratamentul a fost instituit”, a afirmat Bogdan.

Doina Cornea, in varsta de 79 de ani, este o figura marcanta a Revolutiei din Decembrie 1989, membru fondator al Grupului pentru Dialog Social, a Aliantei Civice si a Fundatiei Culturale Memoria. Ea a difuzat, intre 1982 si 1989, 31 de texte si proteste prin intermediul radioului “Europa Libera”, in care denunta opresiunea comunista, iar in 1983 a fost demisa de la Universitatea din Cluj-Napoca si supusa unor anchete, interogatorii si batai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.