Problematica mediului si a schimbarilor climatice este in atentia europarlamentarilor romani din cadrul Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European (PE), prezenti vineri la Conferinta "Pozitia Uniunii Europene referitoare la schimbarile climatice", organizata de Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare Economico-Sociala.
Deputatul european Magor Imre Csibi a declarat cu acest prilej ca incearca la nivel european sa puna accent legislativ pe problema defrisarilor masive ilegale, astfel incat sa fie interzisa prin lege vanzarea lemnelor fara acte de provenienta sau autorizatii. "In prezent, nu exista prevederi legislative care sa interzica vanzarea unor asemenea produse.

Cantitati uriase de lemn pot fi comercializate in toate cele 26 de tari europene fara restrictii. Ultima statistica ne arata ca 50% din importurile de lemn la nivelul UE vine din surse ilegale, iar in interiorul Uniunii circula pe piata circa 20%", a afirmat Magor Imre Csibi.

El a spus ca doreste sa impuna in noul Cod Penal un capitol special care sa se ocupe de infractiunile impotriva mediului. In opinia sa, o mare problema care trebuie rezolvata ar fi si cea legata de respectarea legilor existente de catre cetateni.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.