Potrivit inspectorilor sanitar-veterinari, exista informatii potrivit carora in judetul Timis intra mari cantitati de carne din judetele invecinate, animalele fiind sacrificate in abatoare neautorizate, care pot pune in pericol sanatatea consumatorilor.

“Incercam sa tinem sub control taierile clandestine. Vom organiza filtre si controlam si transportul cu animale vii, carnurile si toate produsele alimentare”, a declarat vineri, corespondentului NewsIn, directorul adjunct al Directie Sanitar Veterinare Timis, Csaba Darocki.

Banuiala a pornit dupa ce, mai multi locuitori din zona Mehala din Timisoara au reclamat faptul ca un cetatean creste peste 30 de cai in curte, insa nu ii tine in conditii optime. Acesta a fost amendat de mai multe ori, atat de inspectorii DSV, cat si de politistii comunitari, pentru ca animalele erau tinute in adaposturi improprii si mai mult, pentru acestea, omul nu avea documente legale de provenienta.

“El face comert cu cai, ii vande in Italia. Nu este in regula si pentru aceasta a fost amendat, se cauta originea animalelor, pentru a se afla in legalitate”, a mai spus Darocki. Mai mult, se pare ca italienii platesc oricat pentru a achizitiona carne de cal, inclusiv de la animalele bolnave, pentru a face mezeluri.