Patru turisti din Brasov au ramas blocati, sambata, pe o vale alpina, aproape de creasta Bucsoiului in Muntii Bucegi, fiind nevoie de interventia salvamontistilor pentru a-i salva, doi dintre ei fiind coborati in Busteni duminica, dupa ce au innoptat la Caban Omu, transmite corespondentul NewsIn.

"Doar unul dintre ei era bine echipat, ceilalti nu aveau experienta si nu cunosteau zona. Au urcat pe o vale folosita doar de alpinisti, o zona cu multe saritori, unde, oricand, poti ramane blocat, afara era foarte frig, iar pe Platoul Bucegi avem locuri unde zapada viscolita atinge si 50 de cm", a declarat, duminica, seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.

Cei doi turisti, coborati duminica dimineata cu telecabina, au innoptat la Cabana Omu, ceilalti doi fiind coborati in Busteni in noaptea de sambata. Interventia salvamontistilor a fost ingreunata de ninsoarea care a cazut pe Platou inca de joi si de vantul foarte puternic care a batut sambata cu peste 120 de kilometri la ora.

Vineri si sambata, telecabinele din Sinaia si Busteni nu au functionat din cauza vantului puternic, in statiunile de pe Valea Prahovei temperaturile coborand sub 0 grade Celsius. Duminica, spun salvamontistii, vremea pare sa se indrepte, iar telecabinele vor functiona, insa ei atrag atentia ca traseele din Bucegi au devenit foarte periculoase din cauza zapezii si a chiciurii depuse pe stanci.

Turistii care se aventureaza insa pe munte sunt sfatuiti sa plece echipati corespunzator, numai pe poteci marcate si sa anunte inainte salvamontistii asupra traseului ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.