Zeci de angajati ai fabricilor de confectii din judetul Covasna pleaca in aceasta perioada la munca in strainatate, la cules de fructe, urmand sa se intoarca la lucru dupa ce sezonul de cules se incheie, transmite NewsIn.

Directorul executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Covasna (AJOFM), Kelemen Tibor, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca este al treilea an consecutiv cand fabricile de confectii nu reusesc sa acopere nevoile de personal in aceasta perioada, din cauza plecarii angajatilor in Italia sau Spania, la cules de fructe.

“Se fac reorganizari la nivelul numarului acestor persoane, au experienta faptului ca in septembrie - octombrie le pleaca personalul, iar apoi se intoarce si isi reia activitatea”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, un angajat la o fabrica de confectii din Covasna poate castiga si 1.300 de lei, in programul de lucru normal, iar fabricile au majorat in general salariile, intrucat au nevoie de oameni. Totodata, cel putin doua fabrici de acest gen din judet practica acordarea primelor de instalare in valoare de 1.000 de lei, pentru a atrage personalul.

In judetul Covasna functioneaza 13 fabrici specializate in domeniul confectiilor, iar din acest judet pleaca anual spre export peste 5 milioane de perechi de pantaloni. In “Valea pantalonilor”, cum este denumita zona industriala unde sunt amplasate intreprinderile, se fabrica marci renumite ca Boss, Mayer, Alberto sau Sansiro, care ulterior sunt vandute pe piete din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.