Exista o tendinta clara a turistilor romani de a se indrepta spre destinatii externe, dar multi dintre noi prefera sa petreaca “acasa” Sarbatorile de Iarna. Pentru ca iarna inseamna zapada si, prin asociere munte, cele mai cerute si deci cele mai scumpe destinatii sunt cele montane. Exista insa si alte oferte tentante. Un Revelion traditional, o vacanta de relaxare intr-o statiune balneara sau un sejur linistit in sate mai putin cunoscute, dar situate intr-un cadru de poveste – pot reprezenta adevarate afaceri. Iata mai jos cateva idei. Vacante ieftine si bune.

  • Bucovina, Sucevita

Daca va tenteaza un Revelion traditional cu colinde si evenimente specifice, Bucovina este o alegere perfecta. Si pentru ca nu doar austriecii inchiriaza cabane iata o ocazie buna pentru patrecerea unui Revelion mai ieftin. Vila, situata in Sucevita, are o capacitate de 6 locuri. Aveti semineu, bucatarie complet utilata si tot confortul dorit. Intraga cladire poate fi inchiriata cu 1140 de euro – 5 zile/ 4 nopti in perioada Revelionului. Asta inseamna 190 de euro de persoana.

  • Sinaia, Valea Prahovei

Una dintre cele mai scumpe statiuni ale Romaniei practica si preturi “de lux”. Totusi, puteti gasi cateva oferte, daca nu ieftine atunci macar acceptabile. Spre exemplu, pachetul de cinci zile in perioada Revelionului, la un hotel de trei stele – cazare in camere duble si mic dejun inclus – va va costa 900 de lei de persoana. Comparativ cu alte oferte cu ceva mai multe zerouri in coada… suna acceptabil. Oricum, daca doriti un Revelion mai ieftin la munte, orientarea catre pensiuni si moteluri este de dorit.

Mai multe astfel de propuneri gasiti aici.