O gama larga de produse alimentare ambalate in plastic si majoritatea veselei de unica folosinta (paharele din care zilnic ne bem cafeaua, farfuriile si tacamurile de unica folosinta) precum si biberoanele pentru copii au in compozitia lor o substanta chimica foarte toxica pentru organismul nostru.

Din pacate aceste afirmatii nu sunt simple speculatii, ele constituind rezultatul unui raport preliminar intocmit in cadrul Programului National de Toxicologie, condus de National Institutes of Health (SUA), care a scos la iveala posibilul impact asupra sanatatii pe care il poate avea substanta Bisfenol-A.

Bisfenol-A (BPA) este o substanta continuta in plasticul policarbonat si in rasinile epoxidice, in unele ambalaje ale alimentelor sau bauturilor, in paharele si vesela de unica folosinta, in unele dispozitive medicale si chiar in biberoanele pentru sugari!

BPA este capabil de se desprinde din plastic si a intra in continutul alimentelor sau lichidelor cu care acesta ia contact, ajungand in felul acesta in organismul uman, unde se pare ca principalele sale efecte se evidentiala la nivelul sistemului endocrin, inhiband functia hormonilor naturali si mimand actiunea acestora. Practic se fixeaza pe receptorii acestor hormoni intrand in comeptitie cu acestia, in special cu hormonii sexuali estrogeni. Animalele de laborator hranite din recipiente de plastic ce contineau BPA au dezvoltat fata de celelalte animale hranite din recipiente fara BPA leziuni precanceroase la nivelul sanului sau al prostatei. De asemenea, un studiu realizat la Centru de Control al Sanatatii a scos la iveala faptul ca BPA a fost gasit in urina a peste 95% dintre persoanele voluntare la aceasta analiza.

Ce efecte nocive are BPA? Raspunsul il gasiti aici.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.