Laura avea doar 17 ani cand prietenul ei i-a propus sa mearga la munca in Italia. I-a promis ca vor castiga multi bani, vor cumpara o locuinta si vor face o nunta ca-n povesti.

Adolescenta a renuntat la scoala in schimbul promisiunilor desarte, iar credulitatea a transformat-o intr-o prostituata. Cand si-a dat seama ca raiul promis era de fapt infernul, a fost prea tarziu. Timp de mai bine de doua luni, tanara a fost sechestrata, batuta, arsa cu tigara, amenintata cu moartea si obligata sa se prostitueze. Laura nu este singura fata traficata. In primul trimestru al acestui an, in Oltenia, au fost inregistrate 32 de cazuri de trafic de persoane si exploatare sexuala.

Chiar daca in ultima perioada numarul victimelor traficului de carne vie a inceput sa scada, acest fenomen exista si continua sa produca nenumarate drame. Majoritatea victimelor sunt tinere lipsite de oportunitati. Nu au locuri de munca, dar viseaza la o casa, o masina si multi bani. Tocmai de aceea cred in cei care le promit castiguri fabuloase. Naivitatea le costa libertatea si uneori chiar viata. Sunt sechestrate, batute si apoi trimise pe strada pentru a se prostitua.

Dragostea falsa - capcana traficantilor

Din motive de securitate si pentru a fi protejata de razbunarile traficantilor, ii vom spune Laura. Are 18 ani si locuieste in Craiova. In urma cu un an, tanara a trait un adevarat cosmar. Nu ar fi crezut atunci ca va mai ajunge teafara acasa. Totul a inceput in clipa in care l-a cunoscut pe Costin. „Venea si ma lua de la scoala, ne plimbam cu masina, mergeam prin baruri. Intr-una din zile mi-a spus ca ma iubeste si ca vrea sa stea cu mine tot timpul. Mi-a propus sa plec de acasa si sa ma mut la el”, povesteste tanara, care a crezut in dragostea falsa oferita de Costin si nu a intuit nici o clipa intentiile tanarului. S-a mutat la el, a renuntat la scoala, cu gandul sa se angajeze, insa nu a reusit sa isi gaseasca un loc de munca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.