Incepand de luni, bucurestenii vor putea sa-si verifice apa de la robinet printr-un program de analize care va fi mai intai gratuit, apoi pe bani.

Institutul de Sanatate Publica din Bucuresti (ISPB) a inaugurat joi Laboratorul national de referinta pentru testarea calitatii apei. Aici se vor aduna, pentru reverificari, rezultatele de la 46 de laboratoare din tara, care vor face aceleasi analize, dar la nivel local.

Pe de alta parte, incepand de luni, locuitorii Capitalei pot afla calitatea apei de la robinet printr-un program de analize gratuite in care sunt incluse toate sectoarele, pe rand. Fiecarui sector i s-a alocat o anumita perioada de timp, in care locuitorii sai pot veni la laboratorul din Strada Dr. Leonte nr. 1-3, cu probe din apa de acasa.

Iar in cazul in care o persoana doreste sa-si faca un test la cerere, va trebui sa plateasca o suma cuprinsa intre 50 si 150 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.