Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, joi, ca afirmatiile lui George Becali referitoare la procurorii anticoruptie sunt "abjecte" si, in lipsa unei alte modalitati de tragere la raspundere, a decis emiterea unui comunicat de presa.

In prima instanta, presedintele CSM, Lidia Barbulescu a cerut sesizarea CNA, insa, intr-un final, s-a ajuns la concluzia ca CSM " nu judeca organul de presa care a publicat repsectivele declaratii". Membrii consiliului s-au aratat increzatori in faptul ca noul cod penal va reintroduce infractiunea de ultraj cu insulta si calomnie, lucru ce nu va mai lasa nepedepsite afirmatiile denigratoare la adresa magistratilor.

Reamintim ca la jumatatea lunii mai, Barbulescu a cerut inspectiei judiciare a CSM efectuarea unei anchete pentru apararea magistratilor, solicitarea venind din partea procurorului sef al DNA. Daniel Morar declara la data respectiva ca afirmatiile lui Becali care ii numea "carpa" si le transmitea ce "sa isi bage in gura” sunt “categoric jignitoare la adresa magistratilor”.

DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

In perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Anton Dobos, presedintele clubului Universitatea Cluj, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana. In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informeaza DNA.

In data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat in Cluj-Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, in baza art.163 din Codul de procedura penala, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.