165.000 de studenti au depus deja cereri pentru un loc in camin, insa in cele din urma cam o treime vor trebui sa-si gaseasca o chirie sau sa stea in gazda...sau sa dea spaga cui trebuie, relateaza Realitatea.

Preturile de vanzare a locurilor in camine au crescut. Sefii organizatiilor studentesti spun ca anul acesta un pat de camin costa 500 de euro si poate ajunge si la 1.000 de euro, cum e cazul caminelor de la Medicina. Potrivit Cotidianul, anul trecut, preturile practicate oscilau intre 200 si 500 de euro, in functie de camin. Cel mai slab cotate locuri in camin in Bucuresti sunt la Agronomie. In topul locurilor de cazare urmeaza caminele proaspat renovate din complexul Leu, unde exista interfon, se intra pe baza de cartela si sunt conditii foarte bune. Urmeaza cele ale Universitatii Politehnica si caminele Moxa si Belvedere ale Academiei de Studii Economice.

"Preturile variaza in functie de conditiile din camin si de perioada in care-ti cumperi locul, pentru ca dupa 1 octombrie cand deja toata lumea se aseaza la facultate, preturile sunt din ce in ce mai mari. Din statistica pe care am facut-o, am descoperit ca cea mai scumpa camera care a fost vanduta, a fost platita in jur de 1.200 de euro pentru toata camera"
, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Gabriel Petrea, citat de Realitatea.

Este stiut faptul ca majoritatea tranzactiilor de acest gen nu se pot face fara "acordul" administratorului, la care insa nu oricine poate apela. Locurile la camin se dau doar intre cunoscuti. Cum multi dintre administratori au fost prinsi in timp ce cazau studenti ilegal, acum sunt precauti si refuza cererile venite din partea necunoscutilor, mai scrie Realitatea. Daca stii insa pe cine trebuie, cazarea costa intre 200 si 1.000 de euro.

Uniunea Studentilor din Romania (USR) sustine ca peste 40.000 de studenti nu vor avea locuri in camine in anul universitar 2008-2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.