Cei trei politisti de frontiera, acuzati de viol si sechestrare, asteapta, azi, decizia Tribunalului Giurgiu privind recursul lor impotriva mandatelor de arestare emise de Judecatoria Giurgiu.

Acuzatii si-au schimbat, pana acum, de doua ori declaratiile. In timpul audierilor, pe durata ordonantei de retinere, unul dintre ei s-a trezit cat de cat din betie si a intrebat: „Domn’ procuror, nu-i asa ca nu o sa ni se intample nimic cu serviciu’?” Raspunsul procurorului i-a trezit brusc: „Asta sa fie ultima voastra problema!” Cei trei sunt angajati in politia de frontiera de anul trecut, dupa ce au terminat scoala de agenti de la Oradea. Doi lucreaza la IJPF Calarasi si unul la IJPF Giurgiu - Sectorul Vedea.

Agentii de politie de frontiera Marian Laurentiu Jianu, Florin Nelu Stancu din cadrul IJPF Calarasi si Marius Bogdan Lutan din cadrul IJPF Giurgiu vor afla astazi daca vor fi judecati in libertate. Cei trei sunt acuzati de procurorii de pe langa Judecatoria Giurgiu de viol cu perversiuni si sechestrare comise asupra unei tinere de 22 de ani, Ionela Larisa Ciobanu. Faptele de care sunt acuzati cei trei s-ar fi produs acasa la Marius Bogdan Lutan, unde acesta isi sarbatorea ziua de nastere, in noaptea de 20 spre 21 septembrie. Chemati la audieri in timpul ordonantei de 24 de ore emise de Politia Municipiului Giurgiu, cei trei au sustinut ca nu au violat-o pe fata si ca a fost un raport sexual consimtit. Politistii se trezisera cat de cat din bautura si l-au intrebat pe prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu, Gheorghe Neagoe: „Domn’ procuror, nu-i asa ca nu o sa ni se intample nimic cu serviciu’?” Raspunsul a venit sec:” Asta sa fie ultima voastra problema!” Potrivit procurorului Dan Coporan, cel care instrumenteaza acest dosar, Marius Lutan a declarat ca nu a lovit-o pe Larisa si nici nu a exercitat asupra ei amenintari. In schimb, ceilalti doi agenti, Marian Jianu si Florin Stancu, au declarat ca cel care a batut-o pe fata a fost Marius Lutan.

Si-au schimbat declaratiile

Ajunsi in fata magistratilor de la Judecatoria Giurgiu, cei trei si-au schimbat declaratiile. Marius Lutan a declarat judecatorilor ca a fost nevoit sa o loveasca pe fata fiindca aceasta nu voia sa-i dea inapoi cheile de la garsoniera. Acelasi lucru a fost sutinut si de ceilalti doi. Toti au sustinut ca au intretinut raporturi sexuale cu fata, nefiind obligata de nimeni. Potrivit declaratiilor de la dosar, in momentul in care la usa au batut jandarmii, Marius Lutan era cel care intretinea raport sexual cu fata. Atunci, cei doi s-au dus si s-au uitat pe vizor. Cand au vazut uniforma, s-au panicat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.