Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti au gasit mizerie, pereti nezugraviti si instalatii sanitare defecte in 21 dintre cele 87 de camine studentesti controlate, insa universitatile sustin ca totul este in regula si studentii se vor putea caza fara probleme la 1 octombrie

Caminele gasite in neregula apartin de Universitatea de Arhitectura, Universitatea de Constructii, Universitatea de Medicina si Farmacie, Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Bucuresti si Universitatea "Politehnica". In urma controalelor, cele 21 de camine gasite in neregula nu au primit aviz sanitar de functionare si, teoretic, nu pot primi studenti.

Conducerea Universitatii Bucuresti (UB) afirma ca neregulile gasite de inspectorii DSP nu exista. "Nu se pune problema sa ne cazam studentii in camine insalubre. De exemplu, in Magurele, unde DSP spune ca sunt probleme, lucram la reparatii si renovari de mai multi ani", a precizat, pentru NewsIn, prorectorul universitatii, Dana Marinescu.

Reprezentantii UB spun ca deratizeaza lunar caminele din Magurele, spatiile de colectare a gunoaielor sunt in curs de reamenajare, iar holurile si casa scarii arata bine si nu au nevoie de reparatii.

"Instalatiile sanitare au fost reparate, am schimbat coloanele de canalizare, vor fi inlocuite instalatiile electrice. In acest moment se lucreaza la renovari, Universitatea nu asteapta sa fie trasa de maneca", a mai spus prorectorul UB.

La "Politehnica" Bucuresti, conducerea a anuntat ca intreg campusul universitar este gata sa-i primeasca pe studenti in conditii bune. Mai mult, pentru cresterea sigurantei, a fost pus la punct si un sistem de securitate fara precedent, care include carduri de acces in camine, 120 de camere video de supraveghere, bariere si garduri de protectie.

Studentii Universitatii de Constructii sustin, la randul lor, ca nu sunt nereguli in privinta starii caminelor. "Nu stiu sa fie vreo problema grava. Caminele arata bine", spune presedintele Asociatiei Studentilor la Constructii Bucuresti, Cristian Lumezeanu.

Anul universitar 2008-2009 va incepe miercuri, 1 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.