Grupul cameral Romanian Piano Trio, alcatuit din Razvan Suma (violoncel), Alexandru Tomescu (vioara) si Horia Mihail (pian), va prezenta publicului din 22 de orase din Romania o serie de concerte in cadrul turneului "Beethoven Unplugged" cu scopul de a apropia tinerii de muzica clasica, informeaza NewsIn.

Razvan Suma (violoncel), Alexandru Tomescu (vioara) si Horia Mihail (pian) au sustinut astazi o conferinta la Muzeul National "George Enescu" unde au prezentat programul grupului cameral Romanian Piano Trio si scopul turneului "Beethoven Unplugged".

Cei trei muzicieni nu vor concerta in frac si papion tocmai pentru a atrage un public tanar. “Vrem sa aducem tinerii in salile de concert. […] Beethoven este la fel de prezent si actual ca si Pink Floyd", a precizat Horia Mihail.

Cei trei artisti vor prezenta publicului din 22 de orase din Romania un program care va include lucrari de Ludwig van Beethoven, atractia principala constituind-o celebrul Triplu Concert pentru pian, vioara, violoncel si orchestra.

Turneul "Beethoven Unplugged" se va incheia cu un concert la Bucuresti in 5 decembrie 2008, cand Alexandru Tomescu va folosi vioara Stradivarius, instrumentul fiindu-i incredintat pe o perioada de cinci ani in urma unui concurs organizat in septembrie 2007, in cadrul Festivalului International "George Enescu".

Primele doua editii ale turneului, MusicON Schumann din 2006 si MusicON – LG din 2007, s-au bucurat de un succes deosebit. Pe parcursul turneului din aceasta toamna, Romanian Piano Trio se va adresa direct publicului tanar prin organizarea de concerte educative in licee din toate orasele vizitate, iar in orasele unde exista licee de muzica, artistii vor sustine cursuri de maiestrie la care vor avea acces atat elevi si studenti, cat si profesori si iubitori ai muzicii clasice.

Turneul grupului cameral va demara la finalul lunii septembrie. In fiecare seara, de la orele 22:00, principala emisiune informativa a postului TVR Cultural, si anume "Jurnalul Cultural", va aduce telespectatorilor stiri si comentarii zilnice despre turneul celor trei muzicieni.

Concertele si recitaluri vor avea loc in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu, Brasov, Satu Mare, Oradea, Botosani, alaturi de orchestrele filarmonicilor din orasele respective si de Orchestra Nationala Radio Bucuresti, seria de evenimente continuand in Iasi, Suceava, Galati, Braila, Sighisoara, Lugoj, Craiova, Focsani, Baia Mare, Targu Mures, Pitesti, Reghin, Arad, Ramnicu Valcea, Bacau, unde elevii si studentii vor avea intrarea gratuita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.