Rapirea grupului de turisti in Egipt nu va afecta vanzarile pachetelor touroperatorilor autohtoni pentru destinatia in cauza, zona in care a avut loc incidetul neintrand in aria de acoperire a programelor agentiilor de turism, a declarat, pentru NewsIn, Traian Badulescu, consultant ANAT.

"Zonele pentru care agentiile de turism romanesti vand pachete sunt sigure, supravegheate de politia turistica, si nu implica riscuri. Nu sunt cazuri de turisti care au renuntat la destinatia Egipt din cauza acestui incident", a precizat reprezentantul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Potrivit acestuia, pana in prezent, niciun turist roman care a optat pentru un sejur in Egipt printr-o agentie de turism membra ANAT nu a intampinat probleme grave de securitate.

"Mentionam ca traseul safari ales de grupul celor 11 turisti, printre care se numara si un cetatean roman stabilit in Germania, este unul nerecomandat, nefiind inclus in circuitele promovate de agentiile de turism din Romania. Turistii respectivi s-au expus din start unor riscuri mari, calatorind intr-o zona desertica apropiata de granita cu Sudanul. Agentiile de turism romanesti includ zona Aswan in cazul unor croaziere pe Nil, iar in aceasta situatie este vorba intotdeauna de grupuri numeroase si escortate de politie",
mentioneaza ANAT.

Principalele destinatii alese de turistii romani in Egipt sunt statiunile Sharm El Sheikh si Hurghada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.