In premiera pentru Romania, Muzeul National de Arta al Romaniei, cu sprijinul Ambasadei Frantei in Romania si al Institutului Francez din Bucuresti, va expune o importanta parte din colectia de desene italiene a Muzeului Luvru din Paris, detinatorul unui impresionant patrimoniu de arte grafice, informeaza NewsIn.

Vernisajul expozitiei "Linia si Culoarea" va avea loc joi, 25 septembrie, la ora 11.30. Expozitia de la Muzeul National de Arta al Romaniei va cuprinde desene florentine din secolul al XVII-lea, ce apartin Muzeului Luvru din Paris.

Vernisajul se va realiza in prezenta curatorului expozitiei, doamna Catherine Monbeig Goguel, director stiintific emerit la Centre National de Recherche Scientifique si autor al catalogului ce insoteste expunerea de la Bucuresti.

La eveniment vor mai participa Roxana Theodorescu, director general al MNAR, E.S. Henri Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, Didier Montagne, director adjunct al Institutului Francez din Bucuresti si Carel van Tuyll van Serooskerken, directorul Departamentului de arte grafice al Muzeului Luvru.

Expozitia va fi deschisa publicului incepand cu data de 26 septembrie si va putea fi vizitata, de miercuri pana duminica, intre orele 11.00 si 19.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.