Patru angajati de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud au demisionat, in urma mortii lui Lucian Rostas, copilul de 4 ani maltratat de o asistenta maternala, relateaza NewsIn

Potrivit unor surse din cadrul institutiei, cei patru angajati si-au dat demisia dupa moartea lui Lucian Rostas, intrucat au salarii mai mici decat daca ar preda in invatamant. Mai mult, in cazul a cinci functionari s-a incepuit o ancheta pentru neglijenta in serviciu. Politistii i-au gasit vinovati doar pe doi asistenti sociali si pe seful Serviciului de asistenta maternala.

Procurorul de caz va fi cel care va dispune insa impotriva cui va demara urmarirea penala.

Potrivit anuntului publicat de DGASPC, pe pagina web a Consiliului Judetean, institutia cauta 12 noi angajati, dintre care 11 in activitatea de protectie sociala a copiilor. DGASPC Bistrita-Nasaud ar trebui sa mai angajeze inca 200 de oameni pentru a functiona la parametri optimi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.