Reprezentanta Comisiei Europene (CE) in Romania a lansat, marti, campania "Cetatenia Europeana...nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!", care are ca scop informarea romanilor asupra drepturilor pe care le au in calitate de cetateni europeni, informeaza NewsIn.

Campania se va desfasura intre 24 septembrie si 4 octombrie, in 40 de orase ale Romaniei, unde se vor deplasa patru caravane cu animatori care vor informa cetatenii in legatura cu drepturile pe care le au de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007. Caravanele mobile vor fi instalate in spatii publice si vor organiza chestionare interactive si sesiuni de informare.

Scopul campaniei este acela de a ii face pe oameni constienti de drepturile lor in calitate de cetateni ai UE, asa cum sunt ele definite in Carta Europeana a Drepturilor Fundamentale a UE. Campania ar trebui sa atinga, potrivit estimarilor organizatorilor, un total de 25.000 de romani de toate varstele si din toate categoriile sociale.

"Campania UE isi doreste sa micsoreze cat mai mult nivelul de ignoranta legata de cetatenia europeana", a explicat seful Reprezentantei CE in Romania, Nicolae Idu.

"Obiectivul campaniei este acela de a arata romanilor ca Uniunea Europeana se dezvolta intr-o zona de cetatenie care implica justitie, libertate si securitate pentru toti cetatenii", spune Nicolas Genevay.

Miercuri vor fi vizitate primele patru orase din tara: Constanta, Bucuresti, Calarasi, Drobeta Turnu-Severin. In Bucuresti, caravana mobila va fi amplasata, de miercuri, in fata Primariei Capitalei, incepand cu ora 11.
Informatii referitoare la desfasurarea campaniei "Cetatenia Europeana...nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!" pot fi obtinute de pe site-ul www.eurocetatenie.eu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.