Campania "Marea debarasare" prin care romanii pot renunta la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) se va extinde si in mediul rural, judetele Arges si Covasna fiind alese ca proiecte-pilot, a declarat ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, potrivit NewsIn.

Cea de-a treia editie a campaniei nationale privind DEEE va avea loc in 4 octombrie, data la care oamenii vor putea sa duca aparatura defecta sau pe care nu o mai folosesc la camioanele pregatite sa le colecteze.
Spre deosebire de cele doua editii anterioare, din 3 noiembrie 2007 si 19 aprilie 2008, in care doar orasenii au putut sa se debaraseze de deseurile electrice si electronice, la manifestarea din octombrie satenii din judetele Arges si Covasna vor putea sa renunte la deseurile de acest tip.

"In Arges si Covasna, pe trei trasee distincte, pe care le vom face publice prin mass-media, camioanele va stationa cate 30 de minute, astfel incat cetatenii interesati sa poata sa-si aduca deseurile electrice si electronice. Este prima data cand vom colecta DEEE din zona rurala"
, a mai spus ministrul Korodi.

Firmele implicate in aceasta campanie, alaturi de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), sunt Environ, EcoTic si Recolamp.

"Debarasarea din 4 octombrie va fi continuata, timp de un an, de alte actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, care se vor derula in fiecare zi de sambata din luna", a mai spus ministrul Mediului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.