Un monument istoric din sectorul 4, fantana arteziana „Zodiac“, a fost ascuns de o initiativa a noului primar, Cristian Popescu Piedone.

Fantana arteziana „Zodiac“, situata la intrarea in Parcul Carol din Bucuresti, este monument istoric de clasa A, ceea ce inseamna ca pe o raza de o suta de metri in jurul ei nu se poate construi nimic fara avizul Ministerului Culturii. Nici cladiri, nici banci, nici garduri, nici ziduri.

Totusi, Primaria Sectorului 4 a imprejmuit fantana cu gard din lemn, cu pergole, bancute si vegetatie decorativa, ceea ce face ca monumentul istoric sa fie ascuns privirilor, iar aspectul intrarii din parc sa fie schimbat. Amenajarea se inscrie in lista celor promovate de noul primar al sectorului, Cristian Popescu Piedone, care a plasat astfel de constructii in diverse puncte de pe teritoriul administrat de el.

„Nu se poate ca oricine care are o idee despre cum vrea sa arate un spatiu public sa o puna in aplicare dupa cum i se nazare lui. Parca e o zona unde sa-ti pui gratarul pentru mici si sa asculti manele, nu un monument istoric“, spune arhitectul Ilinca Stefanescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.