Expozitia “Euromaniac” a lui Benedek Levente a iscat controverse pana intr-acolo incat sediul unde au fost expuse lucrarile, Atelier 35, a fost vandalizat.

Dupa declaratiile martorilor, patru tineri au “pictat” geamurile si peretii din exterior ai atelierului, reprezentand harta Romaniei ce isi introduce un fictiv organ genital in cea a Ungariei. Sediul apartine Uniunii Artistilor Plastici, care a depus o plangere la politie impotriva celor care au vandalizat atelierul, printre acestia aflandu-se jurnalistul Victor Roncea si fratele sau, George.

Artistul plastic timisorean Benedek Levente a ales sa reprezinte Romania in expozitia sa “Euromaniac”, folosind un organ genital feminin, preoti facand autostopul sau Casa Poporului pe post de hotel de 3 stele. Ideile sale au trezit controverse, iar Noua Dreapta a facut plangere penala impotriva lui Levente. Ieri, protestul celor deranjati a ajuns chiar si pe peretii si geamurile locului unde a avut loc expozitia. Vlad Ionescu, organizatorul expozitiei lui Levente si unul dintre coordonatorii galeriei, a spus pentru «Gardianul» ca a primit un telefon in dimineata zilei de ieri prin care era anuntat de ceea ce se intampla la atelier. “Am primit un telefon azi (luni-n.r.) dimineata prin care mi se spunea ca geamurile galeriei au fost vandalizate. Venind aici, am constatat ca vitrinele noastre exterioare au fost vopsite cu spray-ul, cu mesaje xenofobe, cu mesaje nationaliste, cu injuraturi, obscenitati, desene pornografice, de care vreau sa declar acum ca ne disociem. Nu avem nici o legatura cu ceea ce se afla in momentul de fata afisat pe spatiul galeriei!”, ne-a declarat Vlad Ionescu. “E clar ca toata povestea asta e o diversiune si nu o ia nimeni in serios. O sa depunem o plangere la politie, am inteles ca au fost si niste martori. Noi ne dorim prinderea faptasilor si tragerea lor la raspundere”, ne spunea in jurul pranzului coordonatorul galeriei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.