Instanta a decis sa contopeasca o pedeapsa de 5 ani si o pedeapsa de 6 ani, primite in 2003, si doua pedepse de 2 ani si 6 luni, date de Curtea de Apel Bucuresti pe 7 februarie 2007. Dupa contopirea pedepselor, magistratii au decis sa mentina sporul de pedeapsa de un o luna si 17 zile, astfel Nutu Camataru urmand sa execute pedeapsa cea mai mare de 6 ani, la care se adauga sporul, relateaza NewsIn.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, ci poate fi atacata cu recurs.

Potrivit avocatului Dan Caraman, Nutu Camataru a executat, pana acum, 4 ani si 2 luni din pedeapsa cea mai mare de 6 ani de inchisoare, incepand cu data de 23 iulie 2004.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 19 august, recursul DIICOT si a trimis spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti dosarul in care procurorii cer contopirea pedepselor lui Nutu Camataru si stabilirea unui nou spor de pedeapsa calculat la sentinta cea mai grea, respectiv cea de 6 ani de inchisoare.

Nutu Camataru are condamnari in doua dosare. In primul, el a primit doua pedepse de 2 ani si 6 luni, la care s-a adaugat un spor de pedeapsa de 1 an si 17 zile, decizie data de Curtea de Apel Bucuresti in februarie 2007. Ion Balint, pe numele sau real, a mai avut o pedeapsa de 5 ani pentru lipsire de libertate si una de 6 ani de inchisoare pentru o talharie comisa in anul 1994, pedepse ramase definitive, in iulie 2004, la Curtea de Apel Bucuresi.

Nutu Camataru a sustinut, la proces, ca a fost condamnat abuziv. "Va rog sa respingeti recursul procurorilor. Am fost condamnat abuziv, cu japca pentru pedepsirea unor fapte din 1994, care deja s-au prescris”, a declarat in fata instantei Nutu Camataru.

Tribunalul Bucuresti a respins, pe 8 mai, cererea procuroriilor DIICOT de contopire a patru pedepse primite de Nutu Camataru pentru talharie si lipsire de libertate.

Tot Tribunalul Bucuresti a admis, pe 24 iulie, recursul procurorilor impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 4 , prin care s-a decis, pe 9 iunie, liberarea conditionata a lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, decizia instantei fiind definitiva. Cererea de liberare conditionata a fost facuta, potrivit avocatilor, in dosarul in care fratii Nutu si Sile Camataru au fost condamnati fiecare, in iulie 2004, de Curtea de Apel Bucuresti, la pedeapsa de sase ani de inchisoare pentru o talharie comisa in 1994.

O noua cerere de liberare conditionata poate fi facuta pe 18 decembrie.