Potrivit unui studiu dat ieri publicitatii de Ministerul Internelor si Reformelor Administrative, cu ocazia deschiderii oficiale a evenimentului “Saptamana prevenirii delicventei”, violenta in scoli ramane o problema foarte grava.

Mai mult de jumatate dintre copiii chestionati au recunoscut ca violenta in licee este o problema permanenta, in timp ce 44% considera violenta o problema care se manifesta sporadic. Totusi, mai grav este faptul ca 20% dintre liceenii chestionati in 24 de scoli ale Capitalei , afirma faptul ca au fost victimele unui act de violenta.

Acelasi studiu demonstreaza faptul ca elevii sunt de acord cu masuri dure impotriva celor care comit acte de delicventa juvenila. 55% sunt de acord cu scaderea notei la purtare pentru cei ce ameninta cu forta iar 40% cu aceeasi pedeapsa pentru absenteism scolar. 47% dintre copiii intervievati cred ca exmatricularea este solutia pentru cei ce agreseaza profesorii, iar 15% pentru cei ce lovesc alti elevi.

Analiza sociologica a mai aratat faptul ca vorbim despre o generatie denumita metaforic “aici si acum”, pentru ca liceenilor le place sa se bucure de viata fara sa se gandeasca la ce o sa faca in viitor, isi desfasoara viata sociala in mediul virtual si pentru ca majoritatea traiesc inca din banii parintilor, dar nu asculta de ei.

Studiul care a stat la baza demararii campaniei „Libertate si delicventa” a fost elaborat in perioada iunie 2008, cu participarea a peste 600 de elevi, de la 24 de licee din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.