Desi in programul prezentat de Primarie, muzeele capitalei trebuiau sa fie deschise sambata si duminica de la 8:00 pana la 3:00 dimineata, in a doua zi a Bucurestiului, in jurul orei 18, intrarea la Muzeul de Arta al Romaniei era inchisa.

Zeci de oameni asteptau in jurul orei 18:30 sa intre la expozitia de “Cristale de Boemia”, organizata de Muzeul de Arta al Romaniei, insa intrarea era blocata. Jandarmii supravegheau intrarea in curtea muzeului si nu mai dadeau voie nimanui sa patrunda in incinta acestuia.

“Noi nu stiam nimic”

Ora 18:10 - La intrarea in curtea Muzeului de Arta, un jandaram intampina vizitatorii si ii anunta ca “Muzeul s-a inchis”.

Lumea este nedumerita, iar oamenii, dupa zeci de minute petrecute in fata muzeului, incep sa se enerveze.

Unii chiar se rastesc la agentii de paza: “Domnule, in program scrie ca muzeul e deschis pana noaptea, de ce nu ne lasati sa intram?”, intreaba un domn care astepta de ceva minute sa intre la expozitie.

Dar jandarmul care pazeste intrarea, zambeste ironc si raspunde: “Nu stiu unde ati citit dumneavoastra chestia asta, dar noi nu stim nimic!”.

Intradevar, in programul prezentat de Primaria Capitalei se anunta ca muzeele urmau sa fie deschise pentru vizitatori, sambata si duminica, de la ora 8:00 pana la 3:00 dimineata, cu ocazia zilelor Bucurestiului.

Resemnarea

Dupa aproximativ o jumatate de ora, zecile de oameni prezenti la intrarea muzeului se resemneaza, si satui sa se certe cu jandarmii, decid sa plece spre alte locatii.

Dar jandarmii raman in poarta pentru a anunta cativa tineri care se ratacisera aproape de ora 19 in fata portilor muzeului ca acesta este inchis.

Concluzia poate fi una din doua: Ori conducere muzeului nu a fost informata de programul acestui sfarsit de saptamana, ori programul “Zilelor Bucurestiului” a fost unul putin exagerat, asa ca, daca ati mai intampinat astfel de probleme si la alte muzee va rog sa ne srieti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.