Bucurestenii care au venit sambata-seara sa viziteze gratis Muzeul National de Arta al Romaniei au fost nevoiti sa renunte pentru ca era inchis

Doua dintre cele mai mari muzee din Bucuresti nu au respectat programul prelungit, anuntat de Primarie in cadrul manifestarii Zilele Bucurestiului

Show-ul de lumini, concertul Bryan Adams si focul de artificii abia au putut acoperi dezamagirea celor care au gasit portile inchise la muzee.

Partea culturala a mega-evenimentului organizat in weekend de Primaria Bucuresti a umbrit frumusetea spectacolelor sustinute in centrul Capitalei.

Porti inchise, jandarmi pe post de paznici si multa lume nedumerita. Aceasta era atmosfera, sambata seara, in fata Muzeului National de Arta al Romaniei, unde bucurestenii veniti sa-l viziteze dupa ora 20.00 au fost nevoiti sa faca stanga-imprejur. „Mami, de ce este inchis muzeul? Nu au spus la televizor ca este deschis si noaptea?", intreba un copil care se uita cu jind la cladirea din spatele gardului metalic de pe Calea Victoriei.

„Asta e bataie de joc! Am venit pe jos de la Piata Victoriei special pentru galeriile de arta. Nu este normal sa ni se inchida portile in nas, dupa ce toata ziua au anuntat la televizor ca muzeele sunt deschise pana la ora 3 dimineata", spunea o doamna iesita cu sotul la plimbare. „Nu te mai enerva, draga, ai uitat in ce tara traiesti?!", incerca sa o linisteasca barbatul.

Aglomeratie era si in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR), care urma sa-si inchida portile la orele 22.00, si nu la ora 3.00, dupa cum ne-a spus un angajat care impartea bilete gratuite la intrare.

Presati de timp, cei mai multi dintre vizitatori s-au dus direct la sala unde era expus tezaurul „Closca cu puii de aur". Astfel, inghesuiala si lipsa aerului conditionat faceau aerul irespirabil.

„Programul muzeului a fost intre orele 11.00 si 20.00, iar Primaria a stiut asta", a declarat Alina Patru, de la sectia Comunicare din cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.