Prima ninsoare din acest an a asternut pe crestele Muntilor Calimani un strat de zapada de aproape 10 centimetri

Stratul de zapada atinge peste zece centimetri grosime in unele zone din Muntii Fagaras, dupa zapada cazuta in acest weekend

Vremea rece din ultimele zile face ca sezonul de iarna sa poata incepe in octombrie.

Primii fulgi de nea si-au facut simtita prezenta in judetul Bistrita-Nasaud ieri-dimineata, cand temperatura s-a situat cu putin sub zero grade Celsius.

In Muntii Rodnei si Calimani, iarna si-a intrat in drepturi, iar prima ninsoare din acest an a determinat formarea unui strat de zapada de aproximativ zece centimetri. Potrivit plutonierului major din cadrul Postului Montan de Jandarmi Rodna, Ioan Russ, fulgii de nea au cazut cateva ore bune.

De asemenea, la Piatra Fantanele si in Muntii Bargaului, zilele trecute, mercurul din termometre indica circa doua grade Celsius. „Zapada se gaseste la peste 1.700 de metri altitudine, primii fulgi incepand sa cada chiar de joi seara", a spus seful Serviciului Public Salvamont Bistrita-Nasaud, Marcel Berbecar.

Nici zonele cu altitudini mai mici nu au fost ocolite, in Pasul Tihuta, la 1.200 de metri altitudine, temperatura nu a urcat peste doua grade Celsius. Seful Salvamont Bistrita-Nasaud, Marcel Berbecar, a precizat ca duminica in jurul amiezii zonele montane erau acoperite de ceata, iar, la altitudini mai joase, la aproximativ 1.200 de metri, era lapovita.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.