Localnicii din mai multe sate din Dimbovita au vrut sa darime un dig pe motiv ca un debit prea mare de apa le-a inundat gospodariile. Numai ca digul cu pricina proteja de inundatii alte localitati, iar oamenii de aici nu au fost de acord.

Taranii de pe malul drept al riului Cricovul Dulce, care in urma cu patru ani au refuzat sa construiasca un dig in dreptul localitatilor lor, au vrut duminica seara sa darime digul construit de vecinii lor de pe celalalt mal. Localnicii din satele Pastirnacul, Gura Cricovului si Ochiul Boului, judetul Dimbovita, sustin ca digul care i-a aparat pe satenii din Sirna este cauza care a facut ca inundatiile sa se abata doar catre satele de pe malul lor. "Satenii acestia nu inteleg ca nu digul nostru este de vina pentru inundatiile care i-au afectat pe ei, ci faptul ca nu si-au construit si ei un dig. Ei nu pricep ca nu trebuie sa darime ceea ce noi am construit cu mare greutate", ne-a declarat primarul comunei Sirna, Costel Dragu.

In 2000, dupa o alta inundatie, cei din Sirna au primit bani de la guvern si cu ce au mai strins de la sateni si-au construit dig, care acum i-a aparat de ape. Primarul Dragu spune ca le-a propus si satenilor de pe celalalt mal sa faca demersurile necesare pentru a-si construi dig, dar acestia s-au impotrivit cu furcile in mina. Duminica seara, satenii din Sirna au facut cu rindul de paza la dig, pentru ca taranii din Ochiul Boului sa nu le darime constructia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.