Peste 4,2 milioane de romani prezinta risc de imbolnavire, potrivit bilantului dupa 13 luni al Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, a precizat, vineri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu

La fel ca in bilantul anterior al programului, prezentat la sfarsitul lunii august, cei mai multi romani au predispozitie la diabet (29,7%) si boli cardiovasculare (7,1%).

Pana la 31 august, in cadrul Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, si-au facut analizele, gratuit, 11.521.404 de persoane, adica 58% dintre cei care au primit acasa, prin posta, taloanele tiparite in acest scop.

Costurile programului totalizeaza, pana in prezent, 592,7 milioane de lei.

Programul national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei a inceput in aprilie 2007 si are ca obiectiv principal evaluarea factorilor de risc, mai exact a bolilor la care populatia este cel mai expusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.